U Zagrebu izvedena predstava "Ivan Krstitelj"

Protekla dva dana, srijedu i četvrtak, članovi naše Dramske sekcije proveli su u Zagrebu. Svojom predstavom "Ivan Krstitelj" sudjelovali smo na Festivalu kršćanskog kazališta. Festival je to koji se održava treću godinu zaredom u organizaciji Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventuala i katoličkog glasnika Veritas - glasnika sv. Antuna Padovanskoga.
 

U srijedu smo se smjestili u samostan u Dubravi, a nakon toga smo otišli u obilazak grada te smo vidjeli znamenitosti Zagreba, pa smo tako posjetili Jelačićev trg, crkvu sv. Marka, sjedište vlade itd. Sljedećeg dana smo imali priliku vidjeti poznate muzeje grada Zagreba, Tehnički muzej i Muzej iluzija. U poslijepodnevnim satima smo se uputili prema GD Histrion gdje smo izveli našu predstavu. Treći je ovo put kako se ova predstava izvodi te ju možemo smatrati prilično uspješnim projektom naših framaša na čelu s duhovnim asistentom fra Ivanom.
 
Upravo je odlazak u Zagreb svojevrsna nagrada glumcima za uloženi trud i marljiv rad na ovoj predstavi. Sve je prošlo u najboljem redu, te nam je drago vidjeti kako svaki puta gledatelji ostanu zadovoljni viđenim. U punoj dvorani bilo je dosta poznatih lica, naših Posušana. Među publikom je sjedio i Miro Gavran, tekstopisac drame "Ivan Krstitelj" prema kojoj je predstava i nastala. Drago nam je bilo vidjeti njegovu pozitivnu reakciju te je i on u kratkom obraćanju publici iskazao svoje zadovoljstvo i čestitao glumcima i redatelju na izvedbi. Ovim putem zahvaljujemo publici na dolasku i organizatorima Festivala kršćanskoga kazališta na lijepom prijemu te se nadamo nekoj budućoj suradnji. Mir i dobro!

2023  Župa Posušje