Ljetna akcija dragovoljnog darivanja krvi

Crveni križ općine Posušje organizira Ljetnu akciju dragovoljnog darivanja krvi.
Akcija će se održati dana 24. srpnja 2024. godine (srijeda) u Maloj sportskoj dvorani u Posušju, u vremenu od 9.00 do 11.00 sati.

Preporučamo i podržimo ovu akciju.

Fra Bože Tolo ušao u novicijat

Bože Tolo - oblačenjeU subotu, 13. srpnja 2024., u našoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, pod svetom misom u 18 sati, postulanti su obukli franjevački habit i stupili u novicijat Hercegovačke franjevačke provincije.

Opširnije...

Razgovor s Vatroslavom Kulišem, istaknutim suvremenim hrvatskim umjetnikom o mozaicima koje je nedavno postavio u apsidi crkve Bezgrješnog Začeća B.D.M. u Posušju, i župnikom fra Mladenom Vukšićem.

Vatroslav i fra MladenIstaknuti suvremeni hrvatski slikar Vatroslav Kuliš (1951.) diplomirao je 1976. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Svojim brojnim samostalnim izložbama (više od 170) i sudjelovanjem na skupnim izložbama ( preko 140) u Hrvatskoj, Europskim i prekomorskim referentnim izložbenim prostorima potvrdio je izdvojenost vlastitoga stvaralačkog puta...

Opširnije...

Pod mladomisničkim geslom „Pasi ovce moje“ fra Željko Tomić proslavio je svoju mladu misu

Fra Zeljko mlada misa 1aVeliki dan za zajednicu vjernika bio je jučer u župi Bezgrješnog začeća BDM u Posušju, jer je fra Željko Tomić održao svoju mladu misu. Uz koncelebraciju mnoštva svećenika i čak deset mladomisnika iz tri provincije i dviju hercegovačkih biskupija;

Opširnije...

Fra Ante Begić i fra Željko Tomić zaređeni u mostarskoj katedrali

zaredjenje 2024Na euharistijskom slavlju na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski upravitelj mons. Petar Palić u mostarskoj katedrali podijelio je red prezbiterata šestorici đakona:

Opširnije...

2024  Župa Posušje