Sastanak za hodočasnike u Varaždin, Čakovec, Lepoglavu i Trakošćan

U utorak 22. listopada 2019., nakon večernje mise, bit će sastanak za hodočasnike u Varaždin, Čakovec, Lepoglavu i Trakošćan.

Ima još par slobodnih mjesta, pa se možete prijaviti fra Mladenu.

Najava: Treća Tribina

tribina najava 3U ponedjeljak, 21. listopada 2019., nastavljaju se Tribine. Tema je: „O starosti“ a predavač je don Ivica Raguž profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Tema je zanimljiva, govorit će se o umijeću starenja i kako živjeti svoju starosnu dob. Odnosi se i na one koji žive svoju svakodnevnicu sa starijim osobama.
Stoga ste pozvani svi: stari, i oni koji stare i oni koji žive sa starijim osobama. Tribina se održava u vjeronaučnom centru, početak je u 19.00.

„SRCE SRCU ZBORI!“ - ODVAŽNI SVJEDOK PROTIV DUHA VREMENA, UZ KANONIZACIJU BL. KARDINALA NEWMANA

Za svoga pohoda Velikoj Britaniji papa Benedikt proglasio je god. 2010. engleskog obraćenika na katolicizam kardinala J. H. Newmana blaženim. Papa će ga Franjo proglasiti svetim 13. listopada ove godine. Vrijedi baciti pogled na tu krajnje zanimljivu osobu koja je proživjela skoro cijelo 19. stoljeće (1801.-1889.), a svojim životom, djelom, pisanom i izgovorenom riječju bio je i ostao nepresušni izvor nadahnuća za potonje naraštaje teologa koji su utisnuli neizbrisivi trag u dvadesetom stoljeću sve do sada.

Opširnije...

Održana druga Tribina

druga tribina 1aU ponedjeljak, 14. Listopada 2019., održana je druga Tribina. Tema je bila: „Kriza srednje dobi u svjetlu vjere“.
Predavač je bio gosp. Goran Kardum, profesor i Prorektor za nastavu na Sveučilištu u Splitu. Predavač je u uvodu pojasnio naziv srednja dob i na koga se odnosi. Pojam „srednja dob“, prvi put se pojavio 1965. godine.

Opširnije...

Održani izbori u Frami Posušje

frama izbori 1U petak, 11. listopada 2019., održani su izbori u našoj Frami. Izbore su vodili pojedini članovi iz Nacionalnog i Područnog vijeća. Uz Moniku Brzicu, područnu predsjednicu, koja je predsjedala izborima, tu su još bili Stipe Čuić (područni potpredsjednik), Mario Pehar (dodatni član Područnog vijeća), Emili Ibrulj (nacionalna tajnica), Josip Pavlović (nacionalni blagajnik), te područni duhovni asistent fra Marin Karačić.

Opširnije...

2019  Župa Posušje