PROSLAVA TIJELOVA 2022.

tjelovo 2022 7Veliki blagdan u katoličkoj crkvi je Tijelovo. Pun naziv tog blagdana je Presveto Tijelo i Krv Kristova. Presveto Trojstvo je Bog Otac, Sin i Duh Sveti. Jedan Bog i tri Božanske osobe koje nam se svakodnevno daruju u sakramentu Euharistije.

Upravo blagdan Tijelova podsjeća nas na Veliki četvrtak i ustanovljenje Euharistije, najvećeg i najsvetijeg događaja na ovozemaljskom životu i pozivaju na poklon pred tim Vječnim Misterijem.

Opširnije...

Dani otvorenih vrata Frame

Frama dani otvorenih vrata
U subotu 11.6. 2022.,u razdoblju od 16 do 19 sati u vjeronaučnom centru, naša frama organizira Dan otvorenih vrata za djecu uzrasta od 1.do 5. razreda (uključujući i peti razred).

Program će uglavnom biti zabavnog karaktera, a ujedno će djeca imati priliku za prvi doticaj i upoznavanje s našom framom.

Prva sveta pričest u našoj župi

prva pricest 1a

 

146 djece primilo je sakrament prve Svete Pričesti u župi Bezgriješnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju na svetoj misi koju je na blagdan Duhova predslavio fra Jozo Hrkać.

Opširnije...

Sveta krizma u našoj župi

krizma 2022 1aDana 5. lipnja 2022. godine, u našoj župi održana je sveta Potvrda. Sakrament je primilo ukupno 153 krizmanika.

Svečano misno slavlje održalo se u kripti naše crkve i započelo je u 10 sati. Predvodio ga je trenutačni biskup mostarsko-duvanjske biskupije Petar Palić.

Opširnije...

Predstava ,,Lijepa Uskrsna priča'' u Zagrebu

Lijepa Uskrsna Priča - ZagrebU subotu, 21. svibnja, trinaest framaša se uputilo u Zagreb u jutarnjim satima pod vodstvom našeg duhovnog asistenta fra Joze Hrkaća.

Dolaskom u Zagreb, sreli smo se s našim bivšim framašima, sadašnjim studentima, te smo proveli neko vrijeme družeći se na Trgu bana Josipa Jelačića.

Opširnije...

2022  Župa Posušje