Preko 600 mladih iz cijele Hercegovine u Posušju

600 mladih posusje 1aU subotu, 18.9., održao se drugi Sportski susret Frama iz Hercegovine. Ove godine domaćin je bila Frama Posušje. Ovaj festival se već ranije održavao u organizaciji Frame Posušje, a sada je Frama Hercegovina preuzela organizaciju. Na susretu su sudjelovali mladi framaši iz cijele Hercegovine, njih preko 600. Susret je započeo svetom Misom u 12:00 sati u kripti nove crkve u Posušju.

Opširnije...

Izlet čitača i čistačica

izlet 2021 1U nedjelju 19. rujna 2021. dogovorno je stigla u župu sv. Franje Asiškoga skupina od 54 suradnice i suradnika iz župe Bezgrješnoga Začeća B. D. Marije iz Posušja pod vodstvom župnoga vikara fra Milana Lončara. Nakon kratkoga odmora i razgledanja župne crkve i groblja pokraj nje, kao i nove mrtvačnice u izgradnji, te fotografiranja za uspomenu sudjelovali su s vjernicima ove župe na pučkoj svetoj Misi jer su oni svi i vjernici pa i hodočasnici.

Opširnije...

Mostar - Nova generacija postulanata (XII. u Mostaru)

postulanti XII MostarU petak, 10. rujna 2021., u našu postulaturu pristupila su osmorica kandidata:

Petar Bunoza, Župa sv. Ante, Humac;
Stipe Iličić, Župa sv. Ivana Krstitelja, Ružići;
Mateo Kozina, Župa sv. Jakova, Međugorje;
Josip Pavlović, Župa sv. Jakova, Međugorje...

Opširnije...

Klanjanje četvrtkom

U četvrtak, 16. rujna 2021., nastavlja se pobožnost klanjanja.
Pobožnost će biti nakon večernje mise.

Gledajmo odvojiti malo vremena za jedan posebni vid pobožnosti i susreta s Bogom.

Fra Ivan Crnogorac položio svečane zavjete

svecani zavjeti franjevci medjugorje 1U subotu, 4. rujna 2021., u crkvi sv. Jakova apostola u Međugorju, pod večernjom sv. misom u 18,00 sati, sljedeća braća Hercegovačke franjevačke provincije položili su svečane zavjete: fra Ivan Crnogorac (župa Bezgrešnog Začeća BDM – Posušje), fra Fran Ćorić (župa sv. Ante Padovanskog – Humac), fra Marko Galić (župa Uznesenja BDM – Široki Brijeg), fra Marin Mikulić (župa sv. Petra i Pavla – Kočerin), fra Ivan Slišković...

Opširnije...

2021  Župa Posušje