Održana Treća Obiteljska tribina

U ponedjeljak, 21. listopada 2013., održana Treća Obiteljska tribina. Gost predavač bio je fra Ante Akrap, a tema je bila "Međusobni obiteljski odnosi". Prisutno je bilo 250 vjernika. Fra Ante je održao zanimljivo predavanje. Mi donosimo neke misli vodilje ove tribine.
- Obitelj nije samo naša biološka potreba nego duševno ostvarenje i duševni sadržaj, stvarnost kroz koju čovjek izrasta u čovjeka.
- Ženidbeni drugovi, naime nisu samo Božji suradnici u djelu stvaranja, oni su Božji suradnici i u djelu spašavanja.
- Obitelj mora biti zajednica ljubavi i života, jer je sazdana iz ljubavi i za ljubav.
- Obitelj mora sve više postajati zajednica ljubavi, a sve manje zajednica koju autoritet drži na okupu.
- Brak uči lojalnosti, strpljivosti i mnogim drugim kvalitetama.
- Djeca su Božji upitnik poslan ljudima da Bog vidi kakvi smo.
- Praksa je pokazala da odgojnu ulogu obitelji ne mogu zamijeniti nikakve odgojne institucije ni onda kada raspolažu najboljim pedagoškim stručnjacima.
- Na pitanje koje je najsigurnije sredstvo da dijete unesrećiš, Rousseau u svom Emilu odgovara: popuštanje svim željama djeteta.
- Blaženi Alojzije Stepinac je izrekao veliku istinu. Teško onoj obitelji u kojoj više nema veza ljubavi nego se bazira na krutim vezama prava. Takva je obitelj nalik lešini koja će doskora pokazati svu grozotu raspadanja.
- Moderno potrošačko društvo sa svojim životnimshvaćanjima i navikama uvelike otežava normalan bračni i obiteljski život, oblikuje mentalitet nepogodan za prihvaćanje kršćanskih načela o braku i obitelji.
- II. Vat. sbor: "Obitelj je crkva u malom".
- Susret s Isusom jedne zasljepljuje, druge prosvjetljuje.2024  Župa Posušje