MLADA MISA FRA DARIA GALIĆA

U nedjelju, 20. srpnja u crkvi sv. Franje u Donjoj Blatnici – župa Čerin, svoju je mladu misu u 11 sati proslavio fra Dario Galić, član naše Hercegovačke franjevačke provincije. Euharistijsko slavlje mladomisnik je proslavio u koncelebraciji s provincijskim vikarom fra Ivanom Ševom, župnikom fra Dariom Dodigom, ostalim mladomisnicima iz naše provincije, jednim mladomisnikom iz 
Zadarske franjevačke provincije, te s oko 15 ostalih svećenika.
 
Misno slavlje je započelo ulaznom procesijom u kojoj je mladomisnik prišavši oltaru primio roditeljski blagoslov, nakon čega je sve prisutne pozdravio župnik fra Dario Dodig naglasivši da je župa čekala jedan ovakav događaj 27 godina, upravo od one godine kada se mladomisnik rodio.
 
Na ovom posebnom događaju u životu našeg mladomisnika i cijele župe Čerin, prigodnu je propovijedao i poruku ohrabrenja uputio fra Ivan Ivanda – kapelan u župi Čerin, koji je istaknuo Božju milost kao početak svakog duhovnog zvanja. Upravo je geslo koje je mladomisnik odabrao: „Sve je moguće onomu koji vjeruje!“(Mk 9, 23b) ohrabrenje u njegovom svećeničkom životu i djelovanju.

 
Svečanost liturgijskog slavlja uveličao je župni zbor pod ravnanjem fra Tihomira Bazine,  liturgijska asistencija pod vodstvom fra Dragana Bolčića, kao i jedan od ovogodišnjih mladomisnika fra Antonio Šakota koji je otpjevao Evanđelje. 
 
Na kraju svečanog euharistijskog slavlja svoju je prelijepu čestitku u ime provincijala fra Miljenka Šteke, uprave i cijele Hercegovačke franjevačke provincije izrekao vikar fra Ivan Ševo, koji je zaželio fra Dariju da se ponosan na 170-godišnju povijesti Provincije i tragom 65-orice naših mučenika nesebično daje i stavlja na raspolaganje u služenju evanđelju i svom narodu.
 
Nakon fra Ivana riječ je nakratko preuzeo i sam mladomisnik koji je zahvalan prije svega dragom Bogu i roditeljima na daru života i svećeništva uputio zahvalu i svima koji su ga pratili na njegovom putu, kao i onima koji su pomogli da ovaj svečani događaj bude uistinu razlog veselja i ispunjenosti svima prisutnima.
 
Na samom kraju fra Dario je zajedno s ostalim mladomisnicima udijelio svečani blagoslov, nakon kojeg je uslijedilo slikanje, kratko zadržavanje u crkvenom dvorištu, a onda druženje i svečani ručak u hotelu Kaktus u Čitluku.
 
Našem fra Dariju od srca čestitamo i želimo blagoslov u njegovom redovničkom i svećeničkom životu koji nastavlja u župi Posušje gdje je i proveo zadnjih 6 mjeseci kao đakon. 
 
(Fra Perica Ostojić) 
2023  Župa Posušje