Dekanatski susret ministranata

Dekanatski susret ministranata

U subotu 11. svibnja 2024. godine u našoj župi održan je 1. Ministrantski susret posuškog dekanata. Na susretu je sudjelovalo oko 150 djece iz 7 posuških župa koje čine posuški dekanat: Rakitno, Sutina, Posuški Gradac, Vinjani, Zagorje, Vir i samo Posušje.

Okupljanje djece započelo je prije 9 sati, a u 9 je uslijedilo misno slavlje kojeg je predslavio fra Petar Drmić, župnik u Posuškom Gracu, uz koncelebraciju ostalih župnika spomenutih župa. Fra Petar se tom prilikom u homiliji obratio ohrabrujućim riječima ministrantima ali isto tako i poučnim, posvijestivši važnost službe ministranta.

Nakon Svete mise napravljena je zajednička fotografija na stepenicama nove crkve, a zatim je uslijedio sportski dio. Djeca su se mogla natjecati u nogometu, graničaru i igrama bez granica. Oni najbolji su dobili prigodna priznanja i nagrade, a ovoga puta to su bili:

Nogomet

1. mjesto župa sv. Franje Asiškoga Posuški Gradac

2. mjesto župa Bezgrješnog začeća BDM Posušje (ekipa 3)

3. mjesto župa sv. Ivana Krstitelja Rakitno

Dekanatski susret ministranata

Graničar

Pobjedu su odnijele cure iz župe sv. Jure  - Vir

Dekanatski susret ministranata

U 12 sati uslijedio je ručak, te su se djeca mogla ugodno smjestiti po našem crkvenom dvorištu i uz sunčano i toplo vrijeme uživati u obroku. Program ovog susreta završio je oko 13:00 sati dodjelom zahvalnica i nagrada za najbolje te zajedničkom molitvom i zahvalom na ovom divnom danu provedenom u veselju, igri i molitvi, te ispunjenom dječjim veseljem i smijehom. Nadamo se kako ćemo i ubuduće nastaviti sa ovakvom vrstom susreta, gdje se ministranti našega dekanata mogu bolje upoznati u jednom zdravom, radosnom i duhovnom ambijentu.

Dekanatski susret ministranata

Dekanatski susret ministranata

Dekanatski susret ministranata

2024  Župa Posušje