KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA TREĆARA U MEĐUGORJU

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA TREĆARA U MEĐUGORJU

Članovi Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovini  korizmeni duhovni hod uobičajeno započinju zajedničkom duhovnom obnovom. Naša ovogodišnja korizmena duhovna obnova održana je u subotu 17. veljače 2024. u Međugorju, gdje se okupilo oko 400 trećara iz cijele Hercegovine.

Na samom početku duhovne obnove dobrodošlicu su poželjele područna ministra Marijana Barbarić i mjesna ministra međugorskog bratstva, Vesna Ostojić.

Prisutne trećare je pozdravio i fra Josip Vlašić, područni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda, koji je svoj kratki pozdrav započeo Franjinim pozdravom: Gospodin vam dao svoj mir i dobro.

Duhovnu obnovu smo započeli molitvom Duhu Svetom da Duh Sveti živi u našem bratstvu, da nas sve poveže kao braću i sestre, kao udove jednog tijela, da nam pomogne da živimo svoj franjevački poziv s puno predanja i žara te da budemo radosni u svome pozivu.

Slijedio je duhovni nagovor međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića. Fra Zvonimir nam je predstavio korizmu kao vrijeme u kojemu trebamo prepoznati Boga koji nam se daruje. Tome služi intenzivnija molitva, post i djela milosrđa.

Nakon duhovnog nagovora smo imali prigodu za ispovijed, potom krunicu i svetu misu koju  je predslavio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Jozo Grbeš. Na samom početku mise fra Jozo je pozdravio sve prisutne trećare.

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA TREĆARA U MEĐUGORJU

Govorio je o korizmi koja je uvijek početak novoga. Čovjek koji ne ide naprijed umire, osoba koja se ne mijenja ona prestaje biti. Zato su sveta i milosna vremena nezamjenjiva. Pozivaju nas upravo na to.

Sveta misa nam je bila duhovna okrjepa, a  nakon svete mise smo se uz tjelesnu okrjepu družili sa ostalom braćom i sestrama trećarima.

Bogu hvala na prelijepom druženju i primljenim milostima.

Mir i dobro!

2024  Župa Posušje