Ratni reporter Petar Malbaša na redovitom susretu Frame

Ratni reporter Petar Malbaša na redovitom susretu Frame

U petak, 11. studenog na redovitom susretu Frame u goste smo imali čast primiti ratnog reportera Petra Malbašu, poznatijeg kao „ratnika naoružanog kamerom”. Petar je 5 godina pratio Hrvatsku vojsku, a umjesto puškom, borio se s kamerom na ramenu. On je vodio medijski rat, onaj manje krvav, ali vrlo ubojit.

Istina je bila njegovo najjače oružje, a nju je zabilježio kroz razne kadrove koje smo imali priliku vidjeti u njegovom dokumentarnom filmu „Istinom do pobjede“.
Kako je i sam rekao, u nasljeđe mu je ostavljeno prenijeti tu istinu na cijeli svijet pa je promociju ovoga filma imao i u Australiji, Americi, Kanadi….

Kroz sve te teške ratne trenutke, Petra je vodila vjera i ljubav prema domovini. Shvatio je da mjesta za strah nema jer uz nas je uvijek Božja pomoć, a to je upravo ono što mu je cijelo to vrijeme govorilo: „Petre, ne odustaj!“. Svojim filmom i riječima potaknuo nas je da budemo još čvršći u vjeri i u ljubavi prema domovini, a iskreno smo mu zahvalni što je i do nas prenio tu važnu istinu.

Za kraj nas je potaknuo riječima: „Budite tako dobri, volite i štujte svoju vjeru i svoju Hrvatsku, jedinu domovinu!“

Ratni reporter Petar Malbaša na redovitom susretu Frame

2024  Župa Posušje