Seminar u Lištanima 2021.

Seminar u Lištanima 2021.

Lištani '21 - seminar za maturante

Od 8.10. do 10.10. 2021. godine održan je tradicionalni seminar za maturante u Lištanima. Kroz seminar framaši su doživjeli iskustvo zajedništva, molitve i duhovne obnove. Seminaru je nazočio 21 framaš na čelu sa duhovnim asistentom fra Jozom Hrkaćem.

Polazak je bio u poslijepodnevnim satima, a ponajprije smo posjetili samostan, crkvu te muzej u Gorici u Livnu. U večernjim satima smo stigli u Lištane gdje smo se smjestili u duhovno-pastoralni centar sv. Josipa te tako započeli naše dvodnevno duhovno putovanje. Uslijedila je sveta misa, a nakon mise smo večerali te zajednički pogledali film La vita e bella i za kraj smo imali zajedničku večernju molitvu.

Subotu smo započeli jutarnjom molitvom i doručkom poslije kojeg je fra Jozo održao poučno i poticajno predavanje o budućnosti i odnosu s Bogom kroz molitvu. Iako je kiša padala, nije nas spriječila da imamo zajedničku molitvu u prirodi jer smo tako još više osjećali Božju blizinu. Kako bismo pokazali svoj natjecateljski duh, imali smo i kviz u kojem smo testirali svoju snalažljivost i poznavanje svetog Pisma, a najbolja ekipa je dobila prigodnu nagradu. Taj dan nakon ručka imali smo vrijeme zabave i društvenih igara ispunjenih smijehom i dobrim raspoloženjem. Naš fra Jozo nas je nakon toga riječima proveo kroz egzortu nakon koje smo bili u mogućnosti pristupiti sakramentu svete ispovijedi. Uslijedila je večernja molitva i sveta misa, a poslije večere imali smo susret klanjanja sa živim Kristom.

Nedjelja je bila završnica maturantske duhovne obnove i uslijedio je povratak natrag u Posušje. Kao i dan prije, u jutarnjim satima imali smo molitvu i doručak te smo zatim radili u skupinama gdje smo izlagali svoja nesvakidašnja razmišljanja. Svetom misom smo se zahvalili Bogu za ovaj duhovni seminar, a nakon ručka uputili smo se kućama.

Na prvom mjestu zahvaljujemo Bogu na svakom trenutku našeg zajedništva i duhovne obnove bez mobitela. Također uvelike zahvaljujemo svim ljudima koji su nam omogućili iskusiti ovaj predivan vikend proveden u molitvi, edukaciji i druženju!

Seminar u Lištanima 2021.

Seminar u Lištanima 2021.

Seminar u Lištanima 2021.

Seminar u Lištanima 2021.

Seminar u Lištanima 2021.

2024  Župa Posušje