Posušje: Susret duhovnih zvanja uz nove mlade članove

susret duhovnih zvanja 1

U Posušju je u srijedu 28. srpnja održan Susret duhovnih zvanja posuškoga kraja. Bio je to 23 susret tog tipa. Zajedništvo je počelo Svetom misom na koju su duhovna zvanja ušli u procesiji.

U ime duhovnih zvanja prisutne je pozdravio fra Mario Knezović, te posuški župnik fra Mladen Vukšić. Misu je predvodio don Vinko Nenadić, mladomisnik. Na misi je pjevalo glazbeni sastav Frame iz Posušja. Nakon misnoga slavlja uslijedilo je druženje s vjernicima, te razgledanje unutrašnjosti nove crkve i Franjevačkoga muzeja. Susret je potom nastavljen pohodom Župi Rakitno. O župi je govorio fra Marinko Leko. Ručak je bio u Bosiljni ponad Rakitna na putu prema Blidinju.

Na susretu je bilo 19 svećenika; 17 časnih sestara; 1 kandidatica za časne sestre i 5 bogoslova. Zanimljivo je spomenuti i slijedeće: U posuškome kraju ove godine su dvije Mlade mise. U formaciji za fratre-svećenike je 10 kandidata, te dvije kandidatice za časne sestre. Po tome se može reći da je uslijedio svojevrsni procvat duhovnih zvanja u posuškome kraju.

susret duhovnih zvanja 2

susret duhovnih zvanja 3

susret duhovnih zvanja 4

susret duhovnih zvanja 5

Fra Mario Knezović

2022  Župa Posušje