Izvedena monodrama Feniks

Izvedbom monodrame Feniks, Dramskog studija Ilirik iz Splita, nastavljen je 6. Festival religiozne drame – Posušje 2014. Tema ove  monodrame govori o jednoj Mariji , Vukovarki, koja je prošla četnički logor i silovanje. Kako oprostiti, nakon svega roditi i postati majka?
U vjeri i ljubavi pronalazi spas svoje duše.Njena bitka završava tako da se od žrtve pretvara u pobjednicu, heroinu koja nošena gotovo nadnaravnom snagom uskrsava iz pepela poniženja. Psihijatar, lik u sjeni, kojemu povjerava patnje svoje duše divi se njezinoj vjeri i jakosti. Ohrabruje ju da nastavi ići tim putem naglašavajući kako je i u najtežim iskušenjima važno naučiti gledati preko zida patnje i ne dozvoliti da ostanemo zarobljeni u vlastitom zatvoru samosažaljenja i kazne.

Preko četiri stotine gledatelja pratilo je ovu predstavu pozorno i pažljivo. Velikim pljeskom nagradili su glumicu ove predstave, te redatelja i autoricu. Nakon predstave publici su se obratili autorica Silvana Dragun i redatelj Ante Nadomir Tadić Šutre.

Ostale fotografije pogledajte u našoj foto galeriji.

2024  Župa Posušje