Frama iz Širokog otvorila festival

FRD 1 1

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine u kripti naše crkve počeo je 12. festival religiozne drame u Posušju. Festival je otvoren predstavom Frame Široki Brijeg pod nazivom „Pomozi mi disati”. Širokobriješki predstavnici su nam na izvrstan način dočarali odnos smrtno bolesnog čovjeka prema životu.

Glavni lik je Luka, koji ima tešku bolest pluća te je pitanje dana kad će umrijeti. Zbog svog križa Luka potpuno gubi vjeru u Boga. Obitelj mu je bila siromašna i zapostavljala svoga sina, što zbog vlastitih problema, a što zbog nemara. U takvom okruženju Luka se osjećao sam, iako je bio okružen mnogim ljudima. Jedina nada za život bila mu je susjeda Žana koja je potajno zaljubljena u njega.

Luka je Žanu znao od rođenja te je također gajio osjećaje prema njoj. Međutim, sebi to nikada nije htio priznati, a kamoli njoj. Istovremeno, Lukin rođak dolazi u Hercegovinu kako bi intervjuirao Juru, Lukinog oca. On i Lukina obitelj skupljaju se u blagovaonici za zajednički ručak, međutim, jedna osoba nedostaje - Luka. Na kraju predstave Luka se nalazi u crkvi, Žana mu je povratila vjeru u Boga te on tako i umire: kao vjernik i sretan čovjek.

Ovim putem Vas želimo pozvati na predstavu koja će se izvoditi 16.3. u isto vrijeme na istom mjestu. Predstavu izvodi FSR Široki Brijeg u suradnji s Framom Široki Brijeg, a zove se: “Dide, pobiše nam fratre!”.

Također, želimo zahvaliti Frami Široki Brijeg na izvrsnoj interpretaciji ove priče.

festival religiozne drame - Posušje

festival religiozne drame - Posušje

festival religiozne drame - Posušje

2024  Župa Posušje