KORIZMENA PODRUČNA DUHOVNA OBNOVA OFS-a HERCEGOVINE

KORIZMENA PODRUCNA DUHOVNA OBNOVA OFS

U subotu 29. veljače održana je korizmena duhovna obnova za članove Franjevačkog svjetovnog reda iz cijele Hercegovine. Duhovnoj obnovi prisustvovali su i posuški trećari koje je predvodio fra Ivan Landeka, duhovni asistent trećara. Domaćini su bili članovi mjesnog bratstva Kočerin, a program se održao u crkvi sv. Petra i Pavla na Kočerinu.

Geslo duhovne obnove bilo je „Svatko neka bude brz da sluša, spor da govori“ (Jak 1,19).

Duhovna obnova počela je u 16:00 pozdravom dobrodošlice duhovnog asistenta mjesnog bratstva Kočerin, fra Velimira Mandića te područne ministre Mirele Barbarić. Nakon uvodnog dijela fra Augustin Čordaš je započeo duhovni nagovor. Tumačenje navedenog gesla približio je prisutnima kroz iskustva iz osobnog života kao i iz života svakog pojedinca. Svi smo slabi kada trebamo poslušati, a brzi na jeziku. Jezik može biti najubojitiji otrov ako ga koristimo kada treba ušutjeti. Šutnja je zlato i tko umije šutjeti uman je čovjek. Fra Augustin je završio duhovni nagovor upućujući svima nama četiri bitne stavke u životu kojih se treba držati, a to su: slušati, čuti, prestati komentirati i znati uputiti ukor ako je potreban.

Nakon duhovnog nagovora i kratke stanke započela je krunica i prigoda za ispovijed. Misno slavlje s početkom u 18:00 predvodio je fra Dane Karačić, područni i nacionalni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda u Bosni i Hercegovini te duhovni asistent mjesnog bratstva Široki Brijeg. Fra Dane se u propovijedi osvrnuo na darove Duha Svetoga koje je približio nazočnima kroz primjere iz svakodnevnog života.

Po završetku duhovne okrjepe nazočni su počašćeni i tjelesnom okrjepom koju su pripremili vrijedni domaćini. Bratsko druženje smo priveli kraju oko 20:00 te se uputili prema autobusu koji je bio popunjen skoro do posljednjeg mjesta.

Neka Duh Sveti nadahne i vodi sve nas da možemo spoznati plodove koje nam je Gospodin namijenio na ovoj korizmenoj duhovnoj obnovi.

KORIZMENA PODRUCNA DUHOVNA OBNOVA OFS 2

2024  Župa Posušje