Prva sveta pričest

krizma zaj foto

Nakon što su jučer, uz pratnju svojih roditelja, pristupili slavlju sakramenta svete ispovijedi, danas, na blagdan Duhova, 129-ero djece iz naše župe proslavilo je sakrament prve svete pričesti.
Od ukupnog broja bilo je 68 dječaka i 61 djevojčica.

Svečano misno slavlje započelo je ulaznom procesijom u 11:30. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Jozo Hrkać. Fra Jozo je u svojoj propovijedi nastojao, na djeci razumljiv način, predstaviti kolika je važnost ovoga sakramenta za vjernički život djece i njihovih roditelja te je pozvao sve okupljene da raspiruju milosni Božji dar skriven u srcima onih koji prvi puta pristupaju primanju svete pričesti.

Prvopričesnice i prvopričesnici su uzveličali ovo misno slavlje, osim svojom prisutnošću,  čitanjem liturgijskih misnih čitanja, pjevanjem psalma te recitiranjem molitve vjernika.
Kako bi ovo misno slavlje prošlo u još svečanijem tonu pobrinuo se dječji župni zbor pod ravnanjem sestre Marine Ivanković.

Na koncu slavlja svete mise prisutnima se obratio župnik fra Mladen Vukšić koji je čestitao našim prvopričesnicama i prvopričesnicima te njihovim roditeljima. Zahvalio se na poseban način sestri Anki Kvesić što je uložila mnogo truda i vremena pripremajući djecu za ovo slavlje. Zahvalio se svim vjeroučiteljicama, dječjem župnom zboru i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli svečanosti ovoga događaja.

2024  Župa Posušje