U Međugorju proslavljena 35.obljetnica Zlatne harfe

zlatna harfa 2019.

U subotu, 11. svibnja 2019.godine, održana je 35. Zlatna harfa u Međugorju na kojoj je sudjelovalo oko 70 dječjih župnih zborova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Svečano misno slavlje predslavio je mons. Henryk Hoser u zajedništvu s dvadesetak svećenika, a prigodnu homiliju održao je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

U svojoj propovijedi naglasio je da se danas slavi 35. godina velikog Božjeg djela Zlatne harfe te je pozvao djecu na radosno naviještanje Božje Riječi u župnim zajednicama i u obitelji.

Tijekom Euharistije, liturgijsko pjevanje animirao je fra Stipica Grgat, a složno je pjevalo oko 2000 djece pod pratnjom puhačkog kvinteta iz Splita. Djeca iz brojnih župa u pratnji svojih voditelja pokazali su kako se kroz pjesmu može i svjedočiti i radovati. Zlatna harfa je usmjerena upravo radu s malim župnim zborovima te donosi uspješne rezultate u obnovi liturgijskog pjevanja, poticanju suradnje među voditeljima crkvenog pjevanja kao i poticanju stvaralačkog duha skladatelja.

Na Zlatnoj Harfi sudjelovao je i mali dječji zbor fra Grga Martić iz Posušja s voditeljicom s. Marinom Ivanković. Nakon susreta zbor je posjetio kulu hercega Stjepana Kosače u Ljubuškom te vodopad Kravice.

zlatna harfa 2019.

zlatna harfa 2019.

zlatna harfa 2019.

zlatna harfa 2019.

zlatna harfa 2019.

zlatna harfa 2019.

zlatna harfa 2019.

2024  Župa Posušje