Seminar za trećaše 2019.


Protekli vikend, od 8. do 10. veljače, predvođeni našim duhovnim asistentom fra Jozom, grupa nas “trećaša” (generacija trećih razreda frame) provela je u Međugorju gdje smo imali duhovnu obnovu. Bili smo smješteni u Kući Mira. Obnovu smo započeli večernjom svetom misom, nakon koje smo večerali i podijelili se u grupe unutar kojih smo sudjelovali u zabavnim igrama. 

Subotu jutro smo započeli baš onako kako bi trebali uvijek - jutarnjom molitvom. Nakon doručka obišli smo Majčino selo i zajednicu Milosrdni Otac. Ondje smo slušali svjedočanstva ovisnika koji su se potrudili iskreno posvjedočiti svoje teško životno iskustvo i nama posredovati da ostanemo na pravom putu. Slobodno vrijeme proveli smo družeći se uz šetnju ili igre. 

Poslijepodnevni nastavak program započeli smo u kapelici u pripremi za ispovijed. Fra Jozo nam je uz pomoć 10 Božjih zapovijedi i 7 glavnih grijeha pomogao da se, u vremenu osame i razmišljanja, što bolje pripremimo za sakrament ispovijedi. Nakon svete mise i večere, sudjelovali smo na klanjanju, a zatim prije počinka pogledali film “The Mission”. 
 
Nedjeljno jutro bilo je ispunjeno molitvom te smo pošli na Brdo Ukazanja gdje smo molili krunicu i ostali u tihoj osobnoj molitvi s Majkom Marijom. Poslije euharistijskoga slavlja, ručali smo i pošli prema našoj zadnjoj postaji prije povratka kući, prema Humcu. Na Humcu smo imali priliku posjetiti muzej u kojem smo vidjeli bogatu izložbu povijesnih ostataka s naših prostora te smo obišli prostore franjevačkog samostana. 
 
U Posušje smo stigli u popodnevnim satima. Uistinu smo ovoga vikenda imali prilike obnoviti svoj duh i osnažiti svoj odnos s Bogom i jednih s drugima. 
 
Bili su to dani ispunjeni molitvom, druženjem i radošću te vjerujem da će nam svima ostati u lijepom sjećanju.
2024  Župa Posušje