Župni zborovi

Veliki župni zbor Posušje
 
Naš Veliki župni zbor “fra Grga Martić” iz Posušja već dugi niz godina aktivno djeluje i njeguje isključivo crkvenu glazbu. Zborom ravna i ureduje s. Marina Ivanković. Zbor broji 55 članova različitih uzrasta i to od srednjoškolaca do zrele dobi različitih profesija. 


Uz redovite probe koje se održavaju dva puta tjedno, zbor također rado sudjeluje i obogaćuje nedjeljna misna slavlja kao i u drugim prigodama (Božić, Uskrs, vjenčanja članova zbora, krizma, devetnica Velike Gospe itd.) Uvijek se rado odazivamo na Surete župnih zborova, a 2013. godine bili smo i domaćini kada je sudjelovalo 9 župnih zborova. Važno je istaknuti da je 2013. godina bila posebna za nas jer smo tada obilježili i 25–u godišnjicu postojanja Zbora. Tom prigodom smo otišli na hodočašće u prelijepi Boka Kotorski zaljev ( Zaljev hrvatskih svetaca).

Osim ovog hodočašća Zbor uobičava hodočastiti i u druga svetišta, a u planu nam je posjetiti svetište Gospe Trsatske kod Rijeke a o tome ćemo drugom prigodom. Zahvaljujemo dragom  Bogu za sav trud i sve naše susrete kojima duhovno obgaćujemo i nas i našu župnu zajednicu. 

 
 
Mali župni zbor 
 
Mali župni zbor “fra Grga Martić” također djeluje dugi niz godina. Zbor broji oko 100 članova od  trećeg do osmog razreda osnovne škole. Redovite probe učenici imaju subotom ujutro kada ne pohađaju nastavu. Djeca iz Malog zbora redovito sudjeluju na nedjeljnim misnim slavljima kao i u drugim crkvenim prigodama. Ove godine se obilježava jubilarna  30-a  godišnjica osnutka Zlatne harfe, a naš Mali župni zbor se može pohvaliti činjenicom da smo jedan od najstarijih sudionika ovog susreta. I ovdje zahvaljujemo Bogu na darovanim anđeoskim glasićima za koje se nadamo da su budućnost Velikog zbora.

2024  Župa Posušje