DRAGOVOLJNO DARIVANJA KRVI

Crveni križ općine Posušje u suradnji sa Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO Herceg-Bosne Posušje i Službom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organizira akciju dragovoljnog darivanja krvi u četvrtak 23. srpnja u vremenu od 9.00 do 11.00 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Posušju, javlja Crveni križ općine Posušje.

 

Imajući u vidu činjenicu da je Stožer Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke donio odluku o proglašenju stanja nesreće prouzrokovane pojavom coronavirusa (COVID-19) u Županiji Zapadnohercegovačkoj, te dopis Transfuzijskog centra u Covid – 19 situaciji, ali i činjenicu da je i u ovakvim vremenima potrebno zajednički raditi na probiru darivatelja, ovim putem pozivamo potencijalne darivatelje krvi da se jave osobno u ured Crvenog križa općine Posušje (bana Ivana Mažuranića 2) u vremenu od 8,00 do 15,00 sati ili na tel. broj: 039 681-790.

Također potencijalni darivatelji se mogu javiti i predstavniku Koordinacije udruga gosp. Mladenu Bašiću na broj mobitela: 063 362-176.

Uz prijavu za akciju potencijalni darivatelji uz osobne podatke trebaju dati podatke o krvnoj grupi i kontakt telefone, a oni koji prvi put planiraju darivati krv dostaviti samo osobne podatke i kontak telefone.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi će biti provedena u skladu sa mjerama za darivanje krvi za stanja nesreće prouzrokovane pojavom i širenjem COVID-19.

2021  Župa Posušje